Nieuws

Afscheidsdrink Nadine


Met spijt in het hart nemen we binnenkort afscheid van onze praktijkassistente Nadine. Na 27 jaar (!!) bij Praktijk Den Boomgaard kan Nadine vanaf april genieten van haar welverdiende pensioen. We kunnen haar niet genoeg bedanken voor de jarenlange inzet voor onze praktijk en patiënten!


Om haar laatste werkdag mooi af te sluiten, hebben we een afscheidsdrink georganiseerd. 

Wie hier graag bij is, kan samen met ons het glas heffen op haar laatste werkdag. 


Waar? Dédé's Après-Ski Chalet, Boomgaardstraat 2 te Aalter


Wanneer? vrijdag 22/3/2024 van 18u-19uOm een beeld te krijgen van de opkomst: graag uw aanwezigheid + aantal personen voor 15/3 doorgeven aan Nadine, Rani of één van de artsen.

Meer informatie rond het maken van afspraken  20.11.2023


U heeft ongetwijfeld de laatste tijd veel in de media gehoord dat de huisartsen het erg druk hebben. Dat wil echter niet zeggen dat wij u niet verder kunnen helpen of dat u uw zorg moet uitstellen. Integendeel! Het vraagt gewoon om iets meer planning zodat iedereen tijdig de gepaste hulp kan krijgen. Ook u kan ons helpen om deze planning vlot te laten verlopen. Daarom delen we graag onderstaande tips met u. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we onze zorg zo goed mogelijk kunnen blijven garanderen!


 • Heb je een afspraak nodig, wacht dan niet te lang om deze vast te leggen.
 • Zie je online geen afspraken beschikbaar staan? Bel dan naar de praktijk. Doorgaans hebben we elke dag nog afspraken ter beschikking die niet online staan, specifiek voor mensen met dringende problemen.
 • Geef aan of het een dringende afspraak is of niet.
 • Geraak je ‘s ochtends niet meteen telefonisch binnen in de praktijk? Heb geduld, waarschijnlijk zijn de telefoonlijnen overbezet. Probeer het over een vijftal minuten nog eens.
 • Ga voor elke consultatie na of je nog voorschriften voor je vaste medicatie nodig hebt en bespreek dit tijdens je afspraak.
 • Hou je telefoongesprek met je arts zo kort mogelijk. Heb je meer tijd nodig, maak dan een afspraak.


Bij geplande controles

 • Als je op een geplande controle moet komen, boek dan liefst één of twee weken op voorhand je afspraak in.
 • Geplande controles plan je bij voorkeur niet op maandagen, brugdagen of na een verlengd weekend. Zo kunnen mensen die in het weekend ziek worden vlot terecht.
 • Plan routine afspraken bij voorkeur buiten de vakantie periodes. Vaak nemen huisartsen dan zelf ook verlof en is het dus drukker voor de overgebleven artsen.


Wist je dat…?

 • Ouders van schoolgaande kinderen over attesten beschikken om een kortdurende afwezigheid van school zelf te rechtvaardigen.
 • Werknemers van bedrijven met meer dan 50 werknemers vanaf nu drie maal per jaar één dag kunnen thuisblijven omwille van ziekte, zonder hiervoor een doktersbriefje te moeten binnenbrengen.
 • Je op www.zinloosattest.bemeer info kan vinden over courante attesten die eigenlijk niet gerechtvaardigd zijn. Zo help je ons om de administratieve overlast te verminderen.


Twijfel je of je een doktersafspraak nodig hebt?


Helena care 30.01.2024


Wij werken sinds kort met Helena, een gratis digitaal gezondheidsportaal voor patiënten.


Via Helena kunnen wij als artsen op een veilige, digitale manier communiceren en documenten delen met onze patiënten.

Zo is het mogelijk oa. bewijzen van elektronische voorschriften, belatingsbewijzen, allerlei documenten/attesten en resultaten op het Helena-portaal te publiceren, waarna jullie deze als patiënt kunnen inkijken. Documenten blijven 6 maanden beschikbaar op Helena.

Zo verloopt de communicatie en patiëntenadministratie vlotter en efficiënter.


U kan zich snel en eenvoudig registreren op dit platform.

Surf naar https://helena.care/ en volg de aangegeven stappen om uw account te activeren. Onderstaande video kan u hierbij helpen.

Ook wij, als huisarts, kunnen uw registratie in orde brengen via ons medisch programma. Dit kan je vragen als je op consultatie komt.Start nieuwe verpleegkundige 01.01.2024


Vanaf januari 2024 start Bieke, de nieuwe verpleegkundige in onze praktijk. Hiermee nemen we jammer genoeg ook afscheid van onze huidige praktijkverpleegkundige Jolien, die iets dichter bij huis gaat werken. We respecteren haar keuze en wensen haar veel succes toe.


Bieke zal Jolien haar taken onveranderd verderzetten: het uitvoeren van bloedafnames, het verwijderen van hechtingen, het bevriezen van wratjes, het uitvoeren van preoperatieve onderzoeken, enz...

We kijken uit naar een fijne samenwerking!


Start nieuwe HAIO's 01.10.2023


Dr. Emma Borghart en Dr. Juliette Vanhaecke zijn op 1 oktober gestart als nieuwe huisartsen in opleiding in onze praktijk.


Dit betekent dat de huisartsenopleiding van zowel Dr. Thomas Blancquaert als Dr. Sarah Van Impe ten einde liep. Wij bedanken hen voor hun inzet en wensen Dr. Thomas en Dr. Sarah veel succes bij hun verdere carrière als huisarts.


Lees meer


Covid- en griepvaccinaties !! belangrijk bericht !! 11.09.2023


U kan bij ons terecht voor uw covid- en griepvaccinatie dit najaar.

Beide vaccinaties beschermen kwetsbare personen tegen zware ziekte met ziekenhuisopname of overlijden tot gevolg.


Om iedereen tijdig te kunnen vaccineren, hebben we enkele vaccinatiemomenten georganiseerd.

Er wordt dan op afspraak en per 5 minuten gevaccineerd.

U kan ervoor kiezen het griepvaccin, het covidvaccin, of beide vaccinaties samen (elk vaccin in één arm) te laten toedienen.

Afspraken kunnen telefonisch en online (kies dan voor afspraaktype 'griepvaccin') gemaakt worden.


De vaccinatiemomenten zijn:

- zaterdag 14/10

- zaterdag 21/10

- zaterdag 28/10

- zaterdag 4/11


Enkele aandachtspunten:

- Uw griepvaccin kan u zoals voorbije jaren zonder voorschrift ophalen bij de apotheek. Gelieve dit mee te brengen op het vaccinatiemoment.

- De covidvaccins zijn reeds in onze praktijk aanwezig. Indien u een covidvaccin wenst, kan u dit op het vaccinatiemoment aan ons melden.

- Dit is geen raadpleging: er kunnen dus geen andere problemen besproken worden

- Gelieve steeds uw eID mee te brengen

- Er wordt geen remgeld aangerekend, u hoeft dus niets te betalen


Deconventie 01.01.2023


Wegens deconventie zijn de tarieven op 1 januari 2023 gewijzigd.

U blijft enkel het remgeld (eigen aandeel) betalen.


Lees meer


Verpleegkundige 19.06.2022


Vanaf juni is er een verpleegkundige werkzaam binnen ons team, met als doel de kwaliteit van zorg te optimaliseren. Jolien zal verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van bloedafnames, het verwijderen van hechtingen, het bevriezen van wratjes en het uitvoeren van preoperatieve onderzoeken. We kijken uit naar een fijne samenwerking en wensen haar veel succes toe!


Lees meer

Patiëntenstop 01.12.2021


Om kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen, voeren we een tijdelijke patiëntenstop in.

Inwonende familieleden van patiënten die bij ons reeds gekend zijn, kunnen zich aanmelden. Ook nieuwe inwoners van Aalter centrum (die nog geen huisarts hebben) kunnen zich aanmelden. Verder zijn wij genoodzaakt geen nieuwe patiënten meer aan te nemen. Wij hopen hier in de toekomst terug van af te stappen.


unsplash