Biopunctuur

Wat is biopunctuur

Biopunctuur is een aanvullende geneeswijze die bestaat uit het inspuiten van biologische producten op specifieke plaatsen. Meestal worden de inentingen onderhuis of in de spieren gegeven. Zo wordt Traumeel S gebruikt bij ontstekingen en sportletsels en Zeel T bij bvb. tenniselleboog, whiplash of artrose. De veiligheid van de patiënt wordt gewaarborgd door de productiekwaliteit van deze ampullen: deze worden in Europa (meestal Duitsland) geproduceerd en voldoen aan de huidige Westerse normen van kwaliteitscontrole. Sommige ampullen zijn getest in wetenschappelijke studies (dubbel blind placebo gecontroleerd).

Wanneer kan biopunctuur nuttig zijn?

Soms is biopunctuur een waardig alternatief als de klassieke medicatie niet verdragen wordt of een goede tweede keuze wanneer de klassieke behandeling geen succes was. U kan ook kiezen voor een combinatie van biopunctuur en klassieke geneeskunde. Dit gebeurt onder begeleiding van uw huisarts. Een extra voordeel van biopunctuur is dat het vlot kan gecombineerd worden met de klassieke geneeskunde: dwz dat de gewone medicatie voorgeschreven door uw huisarts of specialist hoeft dus niet gestopt te worden.


Ben je geïnteresseerd in biopunctuur? Hoe weet ik dat dit iets voor mij is of deze behandeling nuttig kan zijn?

In onze praktijk wordt biopunctuur uitsluitend gebruikt voor letsels van het bewegingsapparaat (spieren, pezen...).

Indien biopunctuur een zinvolle behandeling is voor u, zal uw huisarts u hierover aanspreken.

Als u zelf denkt hiervoor in aanmerking te komen, kan u dit bespreken met uw huisarts.  Deze zal dan samen met u beslissen of dit in uw specifiek geval zinvol is.


Als u na het lezen van deze info geïnteresseerd ben om via deze weg uw medische problemen aan te pakken, dan kan u dit laten weten aan Dr.De Crem via mail naar dokterdecrem@praktijkdenboomgaard.be

unsplash